מצרכים
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
כוס קוקוס
3 כוסות קמח ללג (מולינו ורוד)
2 אבקת אפייה
כוס ורבע שמן + כוס מיץ תפוזים + כפית וניל
כף אבקת שקדים
תערובת קינמון:
כף קינמון
חצי כוס קוקוס
3 כפות סוכר חום דביק
כף אבקת שקדים
אגוזי לוז/ פקאן/ שקדים קלויים קצוצים גס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 170 מעלות חום סטטי (עליון ותחתון).
מקציפים ביצים + סוכר+ סוכר וניל במיקסר לתערובת תפוחה לפחות 5 דקות הקצפה.
מוסיפים מיץ תפוזים + שמן + וניל (אם אין וניל כשלפ אפשר לוותר).
ממשיכים להקציף מעט.מוסיפים יבשים (קמח, אבקת אפייה, אבקת שקדים, קוקוס).
מקציפים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
את תערובת הקינמון היבשה מערבבים היטיב לתערובת אחידה.
אופן הרכבת העוגה:
משמנים 4 תבניות אינגליש קייק - שמים בכל תבנית חצי כמות בלילת עוגה, שמים כף מתערובת הקינמון על כל שטח העוגה,שמים עוד בלילה, ומעל עוד כף מהתערובת קינמון.
מסיימים עם האגוזים הקצוצים ומכניסים לתנור לכ 40 דקות או עד שקיסם שנכנס לעוגה יוצא עם פירורים לחים.
טיפים:
** אני השתמשתי בקמח מולינו ורוד - אפשר גם בקמחים ללא גלוטן שונים - רק שימו לב שהשתמשת בתערובת לעוגות לא למאפים.
** ניתן להחליף את אגוזי הלוז בשקדים, פקאנים ואף באגוזי מלך - אפשר גם לוותר.
** ניתן להקפיא את העוגה, מייד אחרי שהתקררה, עטופה היטיב עד חודש ימים. הפשרה של שעתיים על השיש.
** כוס המדידה שלי הינה כוס חד פעמית למשקה חם.
בואו לחפש אותי באינסטגרם למתכונים המצולמים שלי.