07 Apr
07Apr

מצרכים

6 מצות שטופות היטב במים וממתינות 10 דקות בצד עטופות במגבת.


200 גרם מוצרלה

200 גרם גבינה צהובה מגורדת


רוטב בשמל

50 גרם חמאה

2 כפות קורנפלור

2כוסות חלב

מלח ופלפל

חצי כוש שמנת מתוקה

שמנת חמוצה 200 גרם

חופן מוצרלה


רוטב עגבניות

4 שיני שום

2 עגבניות חתוכות לקוביות

חצי כוס עגבניות מרוסקות פסטה (MUTTI)

מלח ופלפל

בזיליקום.


אופן ההכנה

מדליקים תנור לחום של 190 מעלות חום סטטי.


מכינים את רוטב הבשמל - 

מניחים בסיר קטן את החמאה ומחכים להמסה מלאה, מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטיב.

מוסיפים תוך כדי בחישה מתמדת את 2 כוסות החלב.

מוסיפים את התבלינים, ומערבבים עד להסמכה. 

מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת חמוצה, המוצרלה והשמנת מתוקה. מערבבים היטיב.


מכינים את רוטב העגבניות

שמים מעט שמן זית במחבת עמוקה. מטגנים להזהבה את שיני השום.

מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת העגבניות המרוסקות.

מערבבים היטיב. מוסיפים תבלינים ובזיליקום ומערבבים היטיב.

מבשלים תוך כדי עירבוב מידי פעם על אש נמוכה עד לריכוך העגבניות.


הרכבת הלזניה.

שמים מעט רוטב בשמל בתחתית התבנית, מניחים 2 מצות, ומעל רוטב עגבניות, בשמל שוב, מעט מוצרלה וגבינה צהובה.
כל חוזרים 3 פעמים. מסיימים עם בשמל וגבינות מגורדות.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחצי שעה, או עד שהלזניה שחומה ויפה.

בתאבון.


רוצים להכין את הלזניה לא בפסח? המירו את המצות בחבילת עלי לזניה - אין צורך להשרות במים לפני.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.