פס קרם שקדים ופירות יער/בלה אהרונוביץ
מצרכים
125 גרם חמאה רכה/ נטורינה לפרווה
125 גרם אבקת שקדים (כוס ורבע)
125 גרם אבקת סוכר (כוס)
150 גרם ביצים (כ- 3 ביצים M)
כף רום/ אמרטו (לא חייב אך מומלץ)
25 גרם קורנפלור (כף גדושה)
חופן פירות יער קפואים/טריים
חופן שקדים פרוסים.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות, חום סטטי.
במיקסר עם וו k מקרימים סוכר וחמאה, מוסיפים ביצה ביצה ומקציפים עד לתערובת תפוחה.
מוסיפים את הרום וממשיכים לערבל.מוסיפים אבקת שקדים ולבסוף את הקורנפלור.
משמנים תבנית מאורכת, שופכים את הבלילהומפזרים מעלייה את פירות היער.
מכוונים תנור ל 10 דקות, ולאחר 10 דקות שמים את השקדים הפרוסים מלמעלה.
אופים עוד כ 20 דקות עד להשחמה מלאה של העוגה.
לאחר שהעוגה התקררה, שמים אבקת סוכר ועוד פירות יער טריים/קפואים מעל.
דרך אגב אם אין מיקסר של פסח, גם מעבד מזון עובד נפלא על זה.