19 Feb
19Feb

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר

125 גרם חמאה/ נטורינה/ מחמאה (לפרווה)

2 ביצים

100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)

100 גרם סוכר חום (1/2 כוס)

1/4 כפית מלח

130 גרם קמח (כוס פחות כף) / קורנפלור (כוס פחות כף)/ קמח ללא גלוטן

40 גרם קקאו (4 כפות)

1 כפית אבקת אפייה
מלח גס לפיזור מעט על העוגייה


אופן ההכנה
1. מחממים תנור 180 מעלות.

2. ממיסים חמאה ושוקולד בפולסים לתערובת אחידה.

3. מקציפים ביצים + 2 סוגי הסוכרים והמלח לתערובת אחידה במיקסר במהירות גבוהה כ 5 דקות.

4. מוסיפים את השוקולד המומס עם החמאה במהירות נמוכה עד בינונית של המיקסר.

5. מערבבים עד לאיחוד.

6. מוסיפים תערובת של קמח, קקאו ואבקת אפייה.

7. מעבירים את הבלילה לזקית זילוף, או עם 2 כפות מזלפים את העוגיות על התבנית במרחק אחת מהשנייה, עד 3 עוגיית בשורה, 9 במגש. מפזרים כמה גרגירים בודדים של מלח גס על כל עוגייה.

.8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 8-10 דקות. העוגיות יוצאות סדוקות, ניתן באמצעות תחתית של כוס, כשהן חמות מעט למחוץ אותן.

9. משאירים את העוגיות על המגש עד שהמגש מתקרר והעוגיות קרות למגע.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.