מצרכים
שרוול ביסקוויטים מרוסקים דק
עוגה בחושה שוקולד (קנויה, עוגת הבית, או כזאת שנשארה משבת, ואם בא לכם להכין אחת יש לי מתכון כאן בבלוג)
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
כף קקאו
כף נוטלה
50 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
קוקוס לציפוי
אופן ההכנה
מתחילים עם המילוי - ממיסים שמנת 50 מל עם שוקולד לבן 200 גרם במיקרוגל.לאחר ההמסה מערבבים לאיחוד. שמים בשק זילוף ושמים בצד על השיש להתקרר לפחות כשעה.אם יש לכם תבנית קטנה של כדורים אפשר לזלף לתוכה ולהקפיא כשעה.
בקערה שמים ביסקווטים ועוגה בחושה (פס)מפוררים הכל ביחד.
בסיר קטן שמים חמאה, שוקולד, שמנת מתוקה, קקאו, ונוטלה ומערבבים היטיב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין והבלילה נהיית אחידה.מעבירים לקערת הביסקוויטים ומערבבים היטיב.עם הבלילה יבשה, אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה או מיץ תפוזים, אם היא רטובה, הוסיפו עוד ביסקוויטים.
מכניסים למקרר להתייצבות לחצי שעה.אחרי חצי שעה, יוצרים כדורים קטנים בגודל פינג פונג.כל כדור משטחים לפיתה, לוקחים את שק הזילוף, ובזהירות מזלפים מעט גנאש לבפנים. סוגרים כמו קובה, מגלגלים בקוקוס ושומרים במקפיא.
טיפים
אפשר להשתמש בכל עוגה בחושה, וניל או שוקולד יתאימו הכי הרבה.
המתכון מושלם לניצול שאריות עוגה של שבת שלא נאכלה.
אפשר במקום גנאש שוקולד לבן להשתמש בשוקולד בלונדיז - אותם הכמויות.
אפשר לצפות בציפוי סוכריות שוקולד.