מתכון לעוגת הגזר הקלה והטעימה בעולם/ בלה אהרונוביץ
מצרכים
450 גרם סוכר לבן
9 כפות חום סוכר
420 גרם קמח + 2 שקיות אבקת אפייה
6 ביצים
כוס וחצי של שמן
3 גזרים מרוסקים בפומפיה
מעט שקדים פרוסים מעל
אופן ההכנה
פותחים תנור ל 160 מעלות, חום סטטי.
משמנים 3 תבניות אינגליש קייק.
מערבבים ביצים עם מחצית מכמות הסוכר הלבן והחום.
מגררים גזר, מערבבים עם המחצית הנותרת של 2 סוגי הסוכר, ועם הקינמון.
מאחדים בין תערובת הביצים לגזר, מוסיפים את השמן ומערבבים היטיב.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטיב.
מעבירים ל 3 תבניות משומנות ומכניסים לתנור שחומם מראש.
לאחר 10 דקות מפזרים שקדים פרוסים/ פקאנים/ אגוזי מלך.
אופים כ 30 דקות נוספות, בוזקים אבקת סוכר ואוכלים בתאבון.