מצרכים
200 גרם מחמאה/נטורינה/ חמאה קרה חתוכה לקוביות
350 גרם קמח לבן (רצוי קר)
1 שקית אבקת אפייה
3 חלמונים (לא לזרוק את החלבונים)
125 מל חלב שיבולת שועל /חלב רגיל/ מיץ תפוזים
חצי כפית מחית וניל
לקציפת הביצים
3 חלבונים
150 גרם סוכר לבן
חבילת פודינג וניל (או 4 כפות)
אופן ההכנה
1. מתחילים עם הבצק - מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח + אבקת האפייה עם המחמאה, לתערובת פירורית (כמו בצק פריך) מוסיפים את חלמוני הביצים והחלב ומערבבים לבצק אחיד. מוציאים את הבצק ושמים בניילון נצמד, מכניסים למקרר לפחות לשעה).
2. לאחר שהבצק כבר קר (שעה אחרי) מתחילים להכין את קציפת הביצים.
פותחים תנור 160 מעלות.
3. מערבבים חלבונים מעט במיקסר עד שנוצר קצף מעט (קורה אחרי כ 30 שניות), מוסיפים את הסוכר לאט לאט ומערבבים במיקסר במהירות גבוהה כ 3 דקות לענני קצף יציבים ורכים. מוסיפים את פודינג הוניל ומערבבים במהירות איטית להטמאה מוחלטת של התערובת.
4. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים, פורסים את הבצק על יריעת נייר אפייה עם מעט קמח לבצק בעובי כסמ. מורחים כמחצית מתערובת קציפת הביצים ובעזרת גלגלת פיצה חותכים פסים בעובי אצבע, מגלגלים לגלגל ומניחים על תבנית האפייה. 5. אופים כ 17 דקות עד להשחמה.
🦋🦋 טיפ- אפשר לגלגל את השושנים, ולהכניס לקופסא ולהקפיא. מתי שרוצים לאפות פשוט מוציאים מהמקפיא ומכניסים לאפייה.