מצרכים
600 גרם קמח (כ- 4/1/4 כוסות)
500 גרם סולת (כ3.5 כוסות)
1 כוס מים
1כוס מיץ תפוזים
2 כוסות שמן
2 סוכר וניל.
2 אבקת אפיה.
מילוי תמרים:
2 קופסאות של ממרח תמרים איכותי
קינמון,ציפורן,זנגוויל
לסירופ:
קילו סוכר
כפית דבש
3 כוסות מים
כפית תמצית מי ורדים
לימון קטן סחוט.
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
ללוש במיקסר בוו K.
לשים את כל המרכיבים בקערה המיקסר וללוש עד שיש בצק נעים לעבודה.
אחרי שהבצק מוכן לכסות בניילון נצמד ולתת מנוחה חצי שעה
.גם אם הבצק נראה מעט רטוב, זה בסדר, הסולת סופחת את הנוזלים.שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומרתיחים, מורידים את ההגז וממשיכי לבשל בעדינות כחצי שעה.
לזכור – סירופ חם, עוגיות קרות או עוגיות חמות עם סירופ קר.לערבב ממרח תמרים עם כפית קינמון, רבע כפית ציפורן ורבע כפית זנגביל טחון.
לשקול את הבצק, לחלק ל 5 כדורים שוים, לפתוח כל כדור בין 2 ניירות אפייה לדף A4.למרוח את הממרח המתובל ולגלגל לרולדה. חותכים באלכסון.
כל חתיכה מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.מוציאים מקררים וטובלים בדבש.
אפשר להכין ולשמור במקפיא, להוציא להפשרה חצי שעה ולאכול בתאבון.