06 Mar
06Mar

המתכון מספיק ל 3 תבניות אינגליש קייק.

המתכון מבוסס על מתכון לזיכרו של דניאל שירן שנהרג מאש מחבלים בשנת 2006, הי"ד


עוגת וניל קינמון/ בלה אהרונוביץ

מצרכים

6 ביציםL

כוס וחצי סוכר

2 סוכר וניל

חצי כפית תמצית וניל

3 כוסות קמח

2 אבקת אפייה

3/4 כוס שמן + כוס וחצי מיץ תפוזים
כף וחצי קינמון

כף שיבולת שועל

6 כפות סוכר חום (דביק)

3/4 כוס קוקוס


אופן ההכנה

מדליקים תנור לחום סטטי 160 מעלות.

בקערה מערבבים סוכר חום + קוקוס + גרנולה + קינמון. שמים בצד.

מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר וסוכר וניל לפחות 5 דקות לקצף יציב.

מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל. 

מערבבים שוב.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים על מהירות נמוכה מעט עד לאיחוד, משתמשים בלקקן כדי לנקות את הדפנות והתחתית של המיקסר.
משמנים תבנית, שופכים מחצית מהבלילה, מפזרים בנדיבות את תערובת הסוכר והקינמון. 

שופכים מעל בלילת עוגה נוספת, ומעל שוב מהמלית של הקינמון.

מכניסים לתנור לכ 45 דקות או עד שקיסם שנכנס לעוגה יוצא עם גרגירים לחים.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.