03 Feb
03Feb

מצרכים

לדיסקית קדאיף

200 גרם קדאיף חתוך דק

100 גרם חמאה מומסת

כף סוכר לבן

לעוגת וניל

4 ביציםL

כוס סוכר

1 סוכר וניל

חצי כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

1 אבקת אפייה

כפית פודינג וניל

1/2 כוס שמן 

כוס מיץ תפוזים

מי סוכר

2 כוסות מים

כוס סוכר

כף ריבת תות (לא חייב)

גנאש שוקולד לבן

150 גרם שוקולד לבן

50 מל שמנת מתוקה 38%

קרם מסקרפונה

500 מל שמנת מתוקה

 125 גרם מסקרפונה

כף אבקת סוכר

כף פודינג וניל


תותים לקישוט

אופן ההכנה

מתחילים עם דיסקית הקדאיף.

מדליקים תנור ל 200 מעלות, חום סטטי.

שמים את הקדאיף החתוך בקערה, שופכים את החמאה המומסת והסוכר ומערבבים היטיב. 
בוחרים את התבנית שבה נאפה את עוגת הוניל, נשמן אותה ונהדק את הקדאיף בתבנית לדיסקית דקה. 
אופים כ 15 דקות - שימו לב שלא נשרף.
מוציאים ושמים במקפיא, עד שכל העוגה מוכנה. 
את התהליך הזה ניתן לעשות גם שבועיים לפני, עטפו את הדיסקית והשאירו במקפיא.

ניגשים לאפיית עוגת הוניל.
פותחים תנור לחום סטטי, 160 מעלות.
מתחילים בהקצפת הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל במיקסר לפחות 5 דקות לקצף תפוח ובהיר.
מוסיפים את הנוזלים (תפוזים, שמן ווניל) ממשיכים לערבב לחצי דקה. 
מוציאים מהמיקסר ומנפים יבשים לתוך התערובת (קמח, אבקת אפייה ופודינג וניל), מקפלים באמצעות לקקן לתערובת אחידה. 
שמים בתבנית משומנת ומכניסים לתנור חם לכ 35 -40 דקות עד שקיסם יוצא מהעוגה עם פירורים לחים.
מוציאים מהתנור ומייד מרטיבים בסירופ הסוכר שהכנו.
שמים בצד להתקררות מלאה - לפחות חצי שעה.

מכינים גנאש שוקולד לבן. 
שמים במיקרוגל שוקולד ושמנת ומחממים בפולסים עד להמסת השוקולד, מערבבים היטיב לתערובת אחידה. 
שופכים על העוגה, מסדרים בעזרת פלטה על על כל שטח העוגה.

מוציאים את דיסקית הקדאיף מהמקפיא ושמים מעל הגנאש.

מכינים את הקצפת: שמים את כל מצרכי הקצפת בקערת מיקסר ומקציפים עד לקצפת יציבה.
שמים חצי מהקצפת על הדיסקית קדאיף משטחים באמצעות פלטה. 
את החצי השני שמים בשקית זילוף ומזלפים בצורת טיפות עם צנטר חלק. 
מכניסים למקפיא להתייצבות לפחות שעתיים.
מוציאים מהרינג מקשטים בתותים ומגישים.


טיפים:

* לעוגה פרווה, המירו את החמאה לנטורינה, וותרו על גנאש שוקולד לבן (אפשר לעשות גנאש שוקולד מריר עם שמנת צמחית ברותו היחס - 100 גרם שוקולד מריר, 100 גרם שמנת צמחית), ושימו קצפת משמנת צמחית במקום קצפת מסקרפונה.

* בא לכם להוסיף מחית פיסטוקים? שימו כפית מחית עם השוקולד הלבן והשמנת והמיסו לגנאש שוקולד פיסטוק.

* קצרו תהליכים, הכינו את דיסקתי הקדאיף לפני והקפיאו (עד שבועיים, עטוף היטיב), הכינו את סירופ הסוכר ושמרו במקרר (עד שבוע) - כך תחסכו זמן יקר והרכבת העוגה תהיה פשוטה.

לא אוהבים תותים? כל פרי עונתי יתאים, אפשר גם לשים קדאיף אפוי טחון שנשאר לכן ופיסטוקים קלויים.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.