14 Sep
14Sep

מצרכים
======
150 גרם דבש
120 מל שמן
3 ביצים
חצי כפית מחית וניל
קורט מלח
80 גרם סוכר
140 מל תה חזק מ 2 תיונים
כפית שטוחה קינמון
250 גרם קמח
1 אבקת אפייה
מעט שקדים פרוסים/ אגוזי מלך/ פקאנים (לא חובה)


לציפוי
100 גרם שוקולד בלבן

50 גרם בלונדיז
כפית שמן קנולה/ חמניות

אופן ההכנה 
=========
מחממים תנור 160 מעלות.
מערבבים רטובים - ביצים, שמן, סוכר, וניל, קורט מלח ותה. שימו לב שהתה פושר.
מערבבים היטיב לאיחוד.
שוקלים יבשים - קמח, אבקת אפייה וקינמון - מערבבים לאיחוד.
מאחדים בין התערובות.
משמנים תבנית ארטיקים (מיני מגנום) - מכניסים את הבלילה וממלאים עד 3/4 גובה, שמים מקל ומעבירים לתנור לכ- 20 דקות

לאחר שהעוגה מוכנה ומתקררת - מכניסים אותה עם התבנית של הארטיקים למקפיא לשעתיים.

ממיסים בלונדיז ושוקולד לבן + כפית שמן במיקרוגל בפולסים עד המסה מלאה.
מוציאים את הארטיקים מהמקפיא ומהתבנית טובלים בשוקולד המומס ומניחים על נייר אפייה.
את הארטיקים שומרים במקרר - ניתן גם להקפיא ולהוציא למקרר שעה לפני האכילה.


טיפים חשובים

* נשארה לכם בלילה? שימו בתבנית אינגליש קייק או בקאפקייקס ואפו ככה- תצא לכם עוגת דבש מושלמת.

* רוצים קינוח פרווה? המירו את השוקולדים בשוקולד מריר + כפית שמן וצפו את הארטיקים בזה.
* אין לכם תבנית ארטיקים? אפשר להכין כקינוחים אישיים באמצעות תבניות סילקון שונות - תבנית אצבעות או מרובעים, תטבלו את העוגות הקפואות בשוקולד שבחרתם, הכינו קצפת וקשטו מעל.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.