15 May
15May

מצרכים

שקית של ברוקולי קפוא
500 מ"ל שמנת מתוקה
כ- 250 גרם תערובת של גבינות קשות מגורדות (פרמזן/ צהובה/ מוצרלה/ גאודה/ קשקבל)
1 שמנת חמוצה
4 ביצים
מלח + פלפל + קמצוץ אגוז מוסקט

אופן ההכנה

מדליקים תנור על 180 מעלוץ, חום סטטי.

משמנים תבנית כסף בינונית ומסדרים ברוקולי קפואים. שימו לב שאם אתם משתמשים בברוקולי טרי יש להרתיח אותו לפני כן כרבע שעה עם מעט מלח.
במד ליטר שמים שמנת מתוקה, גבינות מגורדות (משאירים מעט מהגבינות לפיזור מעל הפשטידה), שמנת חמוצה, 4 ביצים ותבלינים.
מערבבים היטב במד ליטר עד לקבלת תערובת הומוגנית וחלקה.
שופכים על תערובת הברוקולי, מפזרים מעל את הגבינות שהשארנו ומכניסים לתנור החם.
אופים כ- 30 דקות או עד הפשטידה שחומה ויפה מלמעלה.

טיפים חשובים!!!

* ניתן להחליף את הברוקולי בבטטה (רתוחה ורכה למחצה), בצל לבן וסגול (שטוגנו לפני עד להשחמה יפה), כרובית קפואה, עגבניות שרי או אנטיפסטי.
* ניתן להוריד את הירקות לחלוטין, להוסיף קובייה גבינה בולגרית - ועוד כ100 גרם גבינות קשות ולקבל פשטידת גבינות.
* ניתן להכניס את המלית לתחתית קיש גדול מבצק פריך שמוכן באפייה עיוורת.



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.