מצרכים
חצי קילו קמח רגיל (3 וחצי כוסות)
10 גרם שמרים יבשים (כף)
25 גרם סוכר (כ 2 כפות)
3 כפות שמן זית
כפית מלח
לרוטב השום
100 גרם חמאה מומסת/ מחמאה/ נטורינה
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
כף אורגנו
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
פותחים תנור ל190 מעלות חום סטטי.
שמים שמרים, 3/4 מכמות המים והסוכר בקערת המיקסר וממתינים 5 דקות לשכבת קצף.
מוסיפים את שאר המצרכים. ומערבלים באמצעות וו לישה כ- 10 דקות לבצק רך ומעט דביק.
מפזרים מעט מעל שמן זית, מכסיםפ ומתפיחים לשעה.
שמים בתבנית אפייה של התנור נייר אפייה, משמנים אותו עם שמן זית.
שמים את הבצק בתבנית - ופותחים באמצעות הידיים עד שמכסים את כל שטח התבנית.
חותכים באמצע לרוחב, ואז חותכים לאצבעות - שימו לב לא לעשות חיתוך עד הסוף, אלא רק כמו פסים, ממליצה להשתמש בגלגלת פיצה.
מערבבים את כל החומרים של רוטב השום, ובאמצעות מברשת מברישים בנדיבות את כל הבצק. שימו לב, אמור להישאר לכם רוטב שוםנוסף - לא לזרוק אותו.
מכניסים לתנור החם לכ- 20 דקות או עד שהשכבה למעלה שחומה ויבשה.
מוציאים מהתנור ובעוד הלחם חם מורחים אותו בשאריות הרוטב שנשאר לכם.
ממליצה להכין כמות כפולה, זה מתחסל בשניות.
ניתן להכין מראש ולהקפיא בקופסא אטומה, להפשיר על השייש כשעתיים ולתת חימום של7 דקות בתנור חם.
ניתן להכין את הלחם בצורת לחמניות קטנות.