מצרכים
שקית תפוחי אדמה קנים חומים
3 כפות קורנפלור
שמן לטיגון
לרוטב הצימיצורי
גמבה אדומה חתוכה קטן מאוד
צרור פיטרוזיליה
2 שיני שום קצוצות קטן מאוד
צרור כוסברה
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר עם מים את תפוחי האדמה הקטנים עם הקליפה - כחצי שעה, עד שהם רכים.
מוציאים ומעט מועכים אותם עם היד, שימו לב לא למעוך לפירורים, אלא "לפצוע" את תפוחי אדמה, את הגדולים יותר אפילו קירעו לשניים.
קצצו קטן את כל המצרכים של הצימיצורי בקערה, וכסו לחלוטין בשמן זית, תבלו, והניחו בצד שספיגת הטעמים - את הצימיצורי ניתן להכין עד 3-4 ימים לפני ולהשאיר במקרר בצנצנת סגורה. הצימיצורי מתאים גם לתיבול סטייקים מוכנים.
חממו בסיר שמן עמוק, לאחר שהסיר חם, מפדרים את תפוחי האדמה בקורנפלור ומכניסים בזהירות את תפוחי האדמה לשמן עד שהם מקבלים צבע זהוב יפה.
שימו בקערה/ תבנית, ושיפכו מעליהם את הצימיצורי.
את התוספת הזאת רצוי לאכול חמה, אך גם בטמפרטורת החדר היא מושלמת.
ניתן להכין מראש ולשים בצד ללא התיבול. לחמם על הפלטה או בתנור, לשפוך את הרוטב ולהגיש