09 May
09May

מצרכים

 500 גרם קמח רגיל

 15 גרם סוכר (קצת פחות מכף)

 10 גרם מלח (חצי כף)

 10 גרם שמרים יבשים (כף)

 340 גרם מים (כוס ושליש)

 30 גרם שמן זית (2.5 כפות)   


רוטב עגבניות
צנצת MUTTI פסאטה עגבניות עם בזילקום

או לחילופין - קופסאת רסק עגבניות, רבע כוס מים רותחים, כפית אורגנו, 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל 250, עדיפות לאפייה על אבן שמוט.
  • מערבבים קמח + מלח+ סוכר.
  • מוסיפים מים ומערבבים
  • מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.
  • לשים בקערת המיקסר כ 3 דקות.
  • מוסיפים את שמו הזית וממשיכים ללוש כ – 7 דקות לפחות עד קבלת בצק גמיש ורך.
  • מתפיחים חצי שעה במקום חמים.
  • מחלקים לכדורים.
  • פותחים כל כדור לעיגול של פיצה, או לעיגול קטן של פיתה.
  • מוסיפים תוספות, ושמים על מגש של פיצה.
  • מניחים ישירות על אבן השמוט, או בתבנית התנור.
  • לאחר 10 דקות מוציאים.


טיפים

לסמבוסק - מירחו את תערובת העגבניות על חצי הבצק, שימו את התוספות השונות וסיגרו היטיב.
מירחו שמן זית בנדיבות והכניסו לתנור.

ניתן למלא בנוטלה ולסגור כמו סמבוסק - נסו את זה - אחד הדברים המושלמים שאכלתי.

לפוקאצה - פיתחו את הבתק, בידיים משומנות בשמן זית יצרו באמצעות האצבעות חורים בבצק ושימו תוספות כגון, עשבי תיבול, מלח גס. מירחו בשמן זית לפני האפייה וגם מיד לאחר שהבצק יוצא מהתנור.

לפיתות - הכינו כדורים קטנים של הבצק, פיחסו אותם מעט באמצעות הידיים והכניסו ישירות על אבן השמוט - או לחילופין בסיר חשמלי ייעודי.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.