מצרכים:
75 גרם קמח (כחצי כוס קמח)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
30 גרם קקאו (3 כפות)
1 כפית אבקת אפייה
1 סוכר וניל
160 מים רותחים (תמדדו לפי כד מדידה - כ 3/4 כוס שתייה חמה)
45 גרם חמאה מומסת (3 כפות)
לגנאש שוקולד חלב
50 גרם שוקולד חלב
25 גרם שמנת מתוקה
לגנאש פרווה - 50 גרם שוקולד מריר + 50 גרם שמנת צמחית.
אופן ההכנה
בקערה אחת שמים קמח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, מערבבים הכל לבלילה אחידה ומוסיפים את החמאה המומסת.
מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים.
משמנים תבנית של 8-10 ס"מ שמותאמת למיקרוגל - ומעבירים את הבלילה.
מכניסים למיקרוגל כ- 4 דקות.
שימו לב לבדוק אחרי 3 דקות עם קיסם - יש מיקרוגלים חזקים יותר וחזקים פחות. אם הקיסם יוצא עם בלילה - הכניסו לעוד זמן אם הקיסם יוצא יבש - העוגה מוכנה.
מניחים בצד את העוגה עד להתקררות מלאה.
בינתיים מכינים גנאש - שמים שוקולד ושמנת בקערה/ כד מדידה ומכניסים לדקה למיקרוגל. מוציאים ומערבבים היטיב לאיחוד של התערובת.
ניתן להוציא את העוגה בזהירות מהתבנית, או להשאיר אותה בתבנית - אם החלטתם להשאיר בתבנית, אפשר לשפוך את הגנאש מבלי לחכות שהעוגה תתקרר לחלוטין.
אם אתם רוצה להוציא מהתבנית, חכו כחצי שעה להתקררות מוחלטת ושיפכו מעל את הגנאש.
שימו לב לאופציות להמרה לפרווה.
המתכון בלי ביצים ומתאים לאלרגיים לביצים.
בהחלט ניתן להכין עם הילדים - לא כרוך בתנור חם או בכלים מסוכנים - רק עיזרו להם להכניס ולהוציא מהמיקרוגל.
ממליצה בחום במקרה הזה לשקול את החומרים במשקל מטבח, במידה ואין לכם - רשמתי את הכמויות לפי כוסות וכפיות.
רוצים לראות את המתכון בסירטון מצולם? קיפצו לדף האינסטגרם והתיקתוק שלי - תמצאו אותו ששם.