מצרכים
6 ביציםL
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
חצי כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח
2 אבקת אפייה
3/4 כוס שמן + כוס וחצי מיץ תפוזים
2 כפות ממרח לוטוס
מעט עוגיות לוטוס מעל
אופן ההכנה
מדליקים תנור לחום סטטי 170 -180 מעלות.
מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר וסוכר וניל לפחות 5 דקות לקצף יציב.
מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
מערבבים שוב.מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים על מהירות נמוכה מעט עד לאיחוד, משתמשים במרית כדי לנקות את הדפנות והתחתית.
מפרישים כוס מהבלילה מוסיפים כף לוטוס גדושה שחיממנו מעט לפני במיקרוגל.
מקפלים לבלילה אחידה.
משמנים תבנית, שופכים מחצית מהבלילה הלבנה, שופכים מעל בלילת לוטוס ושוב שופכים מעל בלילת עוגה לבנה נוספת.
מכניסים לתנור לכ 45 דקות.
מוציאים ושופכים מעט לוטוס שחיממנו מעט במיקרוגל, מפזרים בנדיבות עוגיות לוטוס מעל ואוכלים בתאבון.
הערות חשובות
*השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר
* אם יש לך ביצים גודל XL השתמשו ב- 5 ביצים. אם יש לכם ביצים בגודל M השתמשו ב-7 ביצים.
* ניתן להקפיא את העוגה כשהיא מכוסה היטיב לאחר שהיא התקררה. את ההפשרה עושים על השיש שעתיים לפני.
* רוצים לראות את כל שלבי ההכנה? היכנסו לדף האינסטגרם שלי - ותמצאו את הרילס של המתכון.