10 Jun
10Jun

מצרכים

6 ביצים L בטמפ' החדר

כוס וחצי סוכר

חצי כפית מחית וניל

2 סוכר וניל

3 כוסות קמח

2 אבקת אפייה

3/4 כוס שמן

כוס וחצי מיץ תפוזים

כף גדושה מחית פיסטוק

2 כוסות קדאיף

רבע כוס פיסטוקים קצוצים גס

50 גרם מחמאה/ נטורינה

חצי כוס סוכר+ חצי כוס מים - להרתיח ולשים בצד להתקררות (מי סוכר להרטבת העוגה)



אופן ההכנה

1. מרתיחים סוכר ומים עד לרתיחה - למי סוכר - שמים בצד להתקררות.

2. פותחים תנור לחום 170 מעלות סטטי.

3. בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל - 5 דקות במהירות גבוהה - עד לקבלת קצף יציב ותפוח.

4. מערבבים קדאיף + פיסטוקים + נטורינה היטיב עד לציפוי מלא של הקדאיף, שמים בצד.

5.. מוסיפים שמן + מיץ תפוזים + וניל למיקסר ומערבבים לאיחוד.

6. מוסיפים קמח ואבקת אפייה.

7. משמנים 3 תבניות אינגליש קייק.

8. מפרישים כוס אחת מהתערובת ומקפלים לתוכה את מחית הפיסטוק.

9. בונים את העוגה בשכבות - מחית לבנה, מחית ירוקה ומחית לבנה. באמצעות מזלד מעבירים בעוגה ליצירת הספירלה.

10. מניחים מעל את כתר הקאיף והפיסטוק.

11. מכניסים לתנור ל 40 דקות.

12. מוציאים מהתנור שופכים מי סוכר מעל  - ניתן לקשט בקרם קרמל ועוד פיסטוקים.


טיפים - 

זיכרו להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.

במקום הפיסטוק ניתן להשתמש בנוטלה או שוקולד שחר - אל תשימו לעל את הפיסטוק והקדאיף

ניתן להקפיא את העוגה - לאחר היא התקררה מכסים היטיב בנייר כסף ומכניסים למקפיא. מוציאים על השיש להפשרה שעתיים לפני - האמינו לי זה רק משביח את העוגה.
זיכרו את הכלל - מי סוכר חמים על עוגה קרה, אם העוגה חמה - מי הסוכר קרים - זה עוזר למי הסוכר להיספג היטיב בעוגה.




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.