מצרכים
6 ביצים L בטמפ' החדר
כוס וחצי סוכר
חצי כפית מחית וניל
2 סוכר וניל
3 כוסות קמח
2 אבקת אפייה
3/4 כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
כף גדושה מחית פיסטוק
2 כוסות קדאיף
רבע כוס פיסטוקים קצוצים גס
50 גרם מחמאה/ נטורינה
חצי כוס סוכר+ חצי כוס מים - להרתיח ולשים בצד להתקררות (מי סוכר להרטבת העוגה)
אופן ההכנה
1. מרתיחים סוכר ומים עד לרתיחה - למי סוכר - שמים בצד להתקררות.
2. פותחים תנור לחום 170 מעלות סטטי.
3. בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל - 5 דקות במהירות גבוהה - עד לקבלת קצף יציב ותפוח.
4. מערבבים קדאיף + פיסטוקים + נטורינה היטיב עד לציפוי מלא של הקדאיף, שמים בצד.
5.. מוסיפים שמן + מיץ תפוזים + וניל למיקסר ומערבבים לאיחוד.
6. מוסיפים קמח ואבקת אפייה.
7. משמנים 3 תבניות אינגליש קייק.
8. מפרישים כוס אחת מהתערובת ומקפלים לתוכה את מחית הפיסטוק.
9. בונים את העוגה בשכבות - מחית לבנה, מחית ירוקה ומחית לבנה. באמצעות מזלד מעבירים בעוגה ליצירת הספירלה.
10. מניחים מעל את כתר הקאיף והפיסטוק.
11. מכניסים לתנור ל 40 דקות.
12. מוציאים מהתנור שופכים מי סוכר מעל - ניתן לקשט בקרם קרמל ועוד פיסטוקים.
טיפים -
זיכרו להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.
במקום הפיסטוק ניתן להשתמש בנוטלה או שוקולד שחר - אל תשימו לעל את הפיסטוק והקדאיף
ניתן להקפיא את העוגה - לאחר היא התקררה מכסים היטיב בנייר כסף ומכניסים למקפיא. מוציאים על השיש להפשרה שעתיים לפני - האמינו לי זה רק משביח את העוגה.
זיכרו את הכלל - מי סוכר חמים על עוגה קרה, אם העוגה חמה - מי הסוכר קרים - זה עוזר למי הסוכר להיספג היטיב בעוגה.