מצרכים
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות (גרנד סמית/ מוזהב/ פינק ליידי)
4 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה/ נטורינה לפרווה
כפית קינמון
חצי לימון
לקראמבל
75 גרם קמח מנופה
75 גרם סוכר לבן
40 גרם שקדים טחונים
75 גרם חמאה/ נטורינה קרה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
חותכים תפוחים לקוביות, שמים בקערה עם מים ומיץ מחצי לימון.
במחבת או בסיר שטוח שמים חמאה/ נטורינה + סוכר חום + קינמון, מערבבים היטיב עם כף עץ עד להמסה של החמאה ויצירה של קרמל.
מוציאים את התפוחים מהמים עם הלימון, ומוסיפים לסוכר המקורמל.
מערבבים היטיב עד שכל התפוחים מכוסים בקרמל ומבשלים 4-5 דקות לריכוך התפוחים.
בזמן הזה מכינים את הקראמבל.
שמים בקערה את כל חומרי הקראמבל ובעזרת הידיים לשים את זה זה ביחד, עד למרקם חולי יציב עם פירורים מאוד גסים.
שמיפ במקפיא כ-10 דקות להתייצבות.
מוציאים את התפוחים ומסדרים בקעריות חסינות אש ונותנים להם להתקרר.
- את השלבים האלה ניתן לעשות בתחילת היום לשמור את התפוחים מכוסים במקרר ואת הקראמבל המקפיא עד להרכבה.
פותחים תנור ל180 מעלות חום סטטי
שמים מעל התפוחים את הקראמבל שלנו בנדיבות רבה
מכניסים לתנור החם לכ- 15-20 דקות או עד שהקראמבל שלנו שחום ויפה.
מגישים חם עם כדור גלידה או אבקת סוכר.
טיפים חשובים
* למתכון ללא גלוטן - המירו לקמח ללא גלוטן ביחס של 1:1
* את התפוחים ניתן להמיר גם לשזיפים/ אפרסקים.
* אם נשאר לכם קראמבל - שימו בשקית והקפיאו - כך מתי שתרצו יהיה לכם קראמבל מוכן.
* ניתן להכין את המתכון בתבנית עוגה גדולה - לשם כך הכפילו כמויות.
* אם תשתמשו בנטורינה המתכון טבעוני לחלוטין.