03 Sep
03Sep

מצרכים

160 גרם דבש (חצי כוס)

150 גרם סוכר חום

125 מל שמן צמחי

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית גינגר טחון

1/2 כפית סודה לשתייה

2 ביצים L

420 גרם קמח + 1/2 שקית אבקת אפייה.

סוכר ואבקת סוכר לגילגול העוגיות.

אופן ההכנה

לפתוח תנור בחום סטטי 180 מעלות.

בקלחת קטנה נשים דבש, סוכר חום, שמן, קינמון וגינגרנחמם לרתיחה קלה ולאיחוד החומרים.

נוריד מהאש ונוסיף סודה לשתייה - נערבב היטיב לקבלת ריאקציה.נשים בצד להתקררות כ20 דקות.

נכין בקערה קמח ואבקת אפיה.לקלחת נוסיף את הביצים, אחת. אחת.

נוסיף את הקמח באמצעות המרית ונערבב היטיב.
נניח בקערה מכוסה במקרר חצי שעה להתייצבות.נחמם תנור 180 מעלות.
באמצעות כף גלידה נייצר כדורים.כל כדור נצפה קודם בסוכר לבן ואחכ באבקת סוכר.
נשים בתבנית תנור ברווחים.נשים לתנור ל 12 דקות ונוציא.נקרר היטיב לפני ההוצאה מתבנית התנור.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.