27 Dec
27Dec

מצרכים

לבצק

400 גרם קמח מנופה 

כפית וחצי אבקת אפייה

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 מיל' שמנת חמוצה

למלית גבינות 

200 גרם גבינה בולגרית

150 גרם גבינת ריקוטה

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

1 ביצה

כף מלח

כף פלפל


3 שיני שום

סלסלת פטריות פורטבלו וסלסלת פטריות שמפניון חתוכות לרצועות בינוניות מרינה פטריות

2 גבעולים של עלי טימין

כף וחצי שמן זית

אופן ההכנה

  • מערבבים קמח, חמאה ואבקת אפייה לתערובת פירורית במיקסר עם וו גיטרה. .
  • 2מוסיפים את השמנת ומערבבים למרקם חלק..
  • 3שומרים במקרר לשעתיים לפחות להתקררות. .
  • 4כשהבצק מוכן - משטיחים וחותכים עיגול גדול מעט מהגודל של תבנית טארט ומניחים בתבנית, מכניסים למקפיא להתייצבות והקפאה. .
  • 5כשהבצק יוצא מהמקפיא, מחוררים חורים קטנים בעזרת מזלג על מנת למנוע ממנו לתפוח. .
  • 6להכנת המלית - מערבבים את כל הגבינות והביצה בקערה למרקם אחיד ומוסיפים מלח ופלפל. .
  • 7מקפיצים במחבת את שיני השום עם הפטריות והטימין עד שהפטריות מתרככות. .
  • 8מעבירים את התערובות למלית הגבינות ומערבבים..
  • 9מניחים את מלית הגבינות והפטריות בתבנית עם הבצק, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 35 דקות. .


טיפ!

לא בא לכם להתעסק עם בצק? אפשר להכין עם בצק עלים מוכן - פשוט פרסו את זה בתבנית, הניחו מעל את המילוי ויש לכם אחלה פשטידה - אבל אחרי שתכינו פעם אחת את הבצק הזה - אתם תתעקשו להכין אותו שוב. נשבעת!

אפשר להוריד את הפטריות ולהשאיר רק גבינות עם לא אוהבים.

אפשר לשים במקום הפטריות ירקות קלויים/ ברוקולי קפוא.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.