13 Jan
13Jan

מצרכים

300 גרם קמח (21/4 כוסות)

12גרם שמרים (כף גדושה)

50 גרם נטורינה רכה/ חמאה רכה

12 מל שמן (כף גדושה)

40 גרם סוכר (2 כפות)

90 מ"ל מיץ תפוזים/ שמנת חמוצה 100 גרם (קטנה)

90 מ"ל מים פושרים. (חצי כוס)

חצי כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

מדליקים תנור ל 180 מעלות, חום סטטי.
מערבבים קמח עם שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים כ- 10 דקות לבצק גמיש.

שמים בצד ל 5 דקות בלבד.

שוקלים כל כדור כ- 25 גרם. פותחים ת הכדור לאורך, ממלאים בממרח, מגלגלים לנחש ואז לחצי סהר.
מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור 25 דקות או עד שהעוגיות שחומות ופריכות.

מכינים מי וכר - חצי כוס סוכר + כוס מי ומרתיחים.
שהעוגיות יוצאות חמות, מורחים אותם במי סוכר.

טיפים

ניתן למרוח  כל ממרח שרוצים - לוטוס, נוטלה, שחר, קינדר וחלבה.

העוגיות טעימות בפרווה וחלבי, בחלבי הם יוצאות פריכות יותר.
הקפאת העוגיות אפשרית כשהן מוכנות מייד אחרי הצינון.

מממליצה בחום לשקול את כל החומרים - רשומים לכם אופציות לכוסות וכפות.
סירטון הכנה מחכה לכם באינסטגרם שלי.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.