מצרכים
חבילת פסטה ספגטי מס 8 מבושלת לפי הוראות היצרן
שמנת מתוקה 250 מל 38% או 32%
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
שמנת חמוצה חצי מנה
100 גרם גבינה מגורדת/מוצרלה
2 כוסות חלב
2 כפות קמח
2 שיני שום קצוצות דק
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושמים בצד.
בסיר רחב שמים 2כפות שמן זית + 50 גרם חמאה מערבבים היטיב להמסת החמאה.
מטגנים להשחמה קלה 2 שיני שום קצוצות, מוסיפים 2 כפות קמח, אחת אחת. מערבבים היטיב עם כף עץ.
מוסיפים כוס חלב ומערבבים באמצעות מטרפה, לאחר שהבלילה אחידה מוסיפים עוד כוס חלב ומערבבים היטיב לבלילה נקייה ללא גושים.
מוסיפים שמנת מתוקה מערבבים.
מוסיפים גבינות מגורדות ומערבבים, מוסיפים מלח ופלפל,
מוסיפי לבסוף את החצי מנה של השמנת החמוצה ומערבבים היטיב.
מבשליפ כ 5 דקות ומוסיפים את הפסטה המוכנה - מערבבים היטיב לכיסוי מלא.
בהגשה מפזרים עוד מעט פרמזן.
הצעות הגשה נוספות
לפסטה מוקרמת - משטחים את הבלילה לאחר הבישול בתבנית כסף בינונית מושמנת קלות - ומוסיפים עוד כ- 150 גרם גבינת צהובה מגורדת/ מוצרלה או תערובת של שתיהן.
לפסטה פטריות, בשלב טיגון שיני השום הוסיפו פטריות טריות חתוכות לפרוסות והמשיכו עם המתכון המלא (ממליצה בחום להוסיף קורט אגוז מוסקט לבלילה עם הפטריות).
לצפייה המתכון המצולם - קפצו ליוטיוב שלי, טיקטוק או אינסטגרם שלי.
https://www.instagram.com/reel/C-f6ouBosEV/?igsh=MTdibG5tdXdxMTY2dA==