10 Jan
10Jan

מצרכים

בצק פילאס

צנצנת ממרח פסטו מוכן

חופן גבינה מגורדת מוצרלה/ צהובה/ פרמזן (אפשר תערובת של כמה גבינות ביחד)

קובייה גבינה בולגרית
ביצה טרופה למריחה

שומשום

אורגנו


אופן ההכנה

פותחים תנור 180 מעלות חום סטטי.

מפשירים את בצק הפילאס לפי הוראות הצרכן.

פורסים מחצית מהבצק לאורך, מורחים את ממרח הפסטו,
מפדרים מעל צאנקים של גבינה בולגרית, מפזרים מעל מוצרלה/ גבינה מגורדת.
חותכים רצועות מהצדדים ומצליבים שתי וערב - ימין ושמאל,
עד קבלת צמה.
מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואורגנו מעל ומכניסים לתנור

כ- 20 דקות או עד שהמאפה שחום ופריך.

טיפים

לא בא לכם להכין צמה? אפשר לגלגל לרולדה ולהשאיר כרולדה, או לחילופין לפרוס מהרולדה עיגולים של כ -2 סמ ולהכין כנוו בורקסים קטנים.
לא אוהבים ממרח פסטו? אפשר גם ממרח פיצה, ממרח טפנד זיתים.

למה בצק פילאס? אפשר גם עם בצק עלים. אבל בצק פילאס נשאר פריך ליותר זמן.

אפשר להכין 2 רולדות ואחת להקפיא. כשרוצים לאפות, מוציאים, מפשירים כשעה על השיש ומכניסים לתנור.
מספיק לכם רק רולדה אחת? עם השאר ניתן להכין עוגיות - מתכונים שונים מצורפים למטה.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.