בצק פילאס מוכן ומופשר לפי הוראות הצרכן
צנצנת ממרח לוטוס
ביצה טרופה
סוכר לזרייה
אופן ההכנה
פותחים תנור על 180 מעלות, חום סטטי, או חום טורבו - אם מכניסים יותר ממגש אחד.
פותחים את הבצק, מכניסים את הצנצת של הלוטוס למיקרו (שימו לב להסיר את כל מכסה נייר הכסף לפני שמכניסים למיקרו), מורחים על כל הבצק באמצעות פלטה.
מגלגלים לרולדה.
עוטפים בנייר אפייה/ השקית של הבצק ומכניסים למקפיא לצינון ל 10 דקות.
מוציאים מהמקפיא, מורחים ביצה טרופה, מפזרים מעט סוכר מעל,פורסים לעוגיות ברוחב כ - ס"מ וחצי.
שמים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 17 דקות או עד שהעוגיות שחומות ויפות.
שימו לב, כדי למנוע כניסת לחות - את העוגיות המוכנות שהתקררו - יש להכניס לצנצנת או קופסא אטומה היטיב.
העוגיות טובות ביומיים שלושה הראשונים.
טיפים:
אפשר להקפיא את הרולדה לפני הפריסה שלה, מוציאים, מפשירים כשעה במקרר, פורסים ומכניסים לתנור.
ניתן לשנות את הממרח - יש שפע ממרחים היום בשוק שמתאימים לאפייה - ממרח חלבה או פיסטוק יכול להיות כאן מושלם.
ניתן להחליף לבצק פריך או בצק עלים מוכן - רק קחו בחשבון שהנראות תהיה מעט שונה.