מצרכים
270גרם קמח
30 גרם קקאו (כף בהריון)
2 כפות אבקת סוכר
170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים L
2 כפות חלב
ממרח קינדר
אצבעות קינדר כ- 20 יחידות
אבקת סוכר לפידור אח"כ
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עעל וו K שמים חמאה ויבשים ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים חלמונים וחלב - ומערבבים רק עד לקבת בצק אחיד.
הפעולות דומות לעבודה עם בצק פריך חמאה.
מכניסים את הבצק למקרר לפחות לחצי שעה להתייצבות, אפשר גם יום לפני בקערה מכוסה. הפעולה הזאת חשובה להקגעת הגלוטן בבצק ולשמירה על העוגיות פריכות.
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים (לעוגיות אחידות, מומלץ לשקול את כל הבצק, לחלק ב-2 ואז לרדד כל חלק בנפרד).
פותחים את הבצק על דף של נייר אפייה לדף דק.
מורחים ממרח קינדר, מסדרים אצבעות בשורה ומגלגלים לרולדה.
בזמן הגילגול היעזרו בנייר אפייה לגלגל את הרולדה.
מכניסים לרבע שעה למקפיא.
מחממים תנור ל180 מעלות חום סטטי.
שמים את הרולדה על תבנית. מכניסים לתנור לעשרים דקות.
שימו לב, הרולדה לא תראה כאילו היא משחימה, ויחד עם זאת, לאחר 20 דקות היא תהיה מוכנה. אם אתם לא בטוחים, שימו עוד 5 דקות בתנור. הרולדה צריכה להיות רכה במרקם של בראוניז ולא כמו של מגולגלות רגילות שאתם מכירים.
מוציאים מהתנור, מניחים בצד להתקררות המגש, ואחכ כמו שזה מכניסים למקרר לפחות לשעתיים לפני החיתוך - בצורה זו, אצבעות הקינדר יתייצבו בחזרה, והיתוך יהיה נקי ומהמם. הקירור במקרר מייצב עם העוגייה ואת השוקולד בתוכה, אל תוותרו על זה.
חותכים באמצעות סכין חלקה וחדה חתיכות בעובי של כ-2 אצבעות.
מפדרים באבקת סוכר וזוללים.
ניתן להקפיא את הרולדה בשלב הבצק, ולאפות ישר מהמקפיא, הוסיפו עוד 5 דקות לאפייה אם עשיתם את זה, או הפשירו רבע שעה על השיש.
אפשר למלא את הרולדה בכל סוגי הממרחים הקנויים - אני ממליצה בחום לנסות את ממרח קרמל גולד של קליבו.
*** המתכון נערך ושופץ לבקשתכם = תהנו.
השאירו תגובות למטה שאדע שאהבתם, או אפילו סתם שימו לייק :-)