מצרכים:
2 גזרים מגורדים בפומפיה (צריך להיות לכם 2 כוסות גזר של חד פעמי שתייה קרה, תמדדו)
300 גרם סוכר לבן (כוס וחצי)
140 גרם סוכר חום דביק |( חצי כוס + כף)
4 ביצים גודל L
2 כפיות קינמון
300 גרם קמח + 2 אבקת אפייה (2 כוסות)
240 מל שמן צמחי (כוס + 2 כפות)
חופן אגוזים קצוצים לבחירתכם(לוז, שקדים, מלך וכו')
לקרים ציז
225 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת חדר
חצי כפית מחית וניל
2 כפות אבקת סוכר
גרידה מחצי לימון/תפוז
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות בחום ססטי.
מערבבים בקערה אחת - גזר מגורד, קינמון וסוכר חום לתערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים באמצעות מטרפה ידנית ביצים וסוכר לבן, מוסיפים וניל ומערבבים נמרצות כחצי דקה לתערובת אחידה.
מאחדים בין תערובת הביצים והגזר, מערבבים היטיב.
מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים באמצעות לקקן לתערובת אחידה.
בסוף מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומקפלים.
מחלקים ל2 תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים בחום של 180-170 מעלות לכ- 45 דקות.
לתערובת הקרים ציז - מערבבים את כל החומרים יחד לממרח אחיד בנראות. שומרים במקרר.
לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין (!) מורחים את קרם הקרים ציז בנדיבות.
הערות חשובות
* השתמשו ביצים וגבינת שמנת בטמפרטורת החדר.
* מדדו את הכמות שיוצאת לכם מהגזר המגורר, אם בחרתם גזרים גדולים ייתכן ותידרשו לפחות מ2 גזרים.
* הכמויות רשומות בגרמים ובכוסות, העדיפו תמיד לשקול - כדי להגיע לתוצאה הכי טובה שיש. אם אתם משתמשים בכוסות, השתמשו בכוס חד פעמית של שתייה חמה.
* הבסיס של העוגה הוא פרווה, אם אתם רוצים אותה פרווה פשוט ותרו על הקרם ציז מלמעלה.