15 Feb
15Feb

מצרכים

4 ביציםL

כוס סוכר

1 סוכר וניל

חצי כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

1 אבקת אפייה

1/2 כוס שמן + כוס מיץ תפוזים


לעוגת הלוטוס
2 כפות ממרח לוטוס

4 עוגיות לוטוס מרוסקות + חצי כך סוכר דמררה + 20 גרם מחמאה מומסת - מערבבים ביחד לתערובת קראמבל. שומרים במקפיא.

לעוגת שיש קראמבל

לקראמבל:
30 גרם קמח + 30 גרם סוכר לבן + 30 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות + 20 גרם שקדים טחונים + חופן שקדים פרוסים. - מערבבים ביחד לתערובת קראמבל פירורית. שומרים במקפיא.
לבלילת השיש

חצי כף קקאו + חצי כף שוקולית + חצי כף סוכר - מערבבים עם חצי כוס בלילת עוגה מוכנה.
מעט שוקולד ציפס לפיזור מעל העוגה  - לא חייב.

אופן ההכנה

מדליקים תנור לחום סטטי 170 -180 מעלות.מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר וסוכר וניל לפחות 5 דקות לקצף יציב.מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
מערבבים שוב.מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים על מהירות נמוכה מעט עד לאיחוד, משתמשים במרית כדי לנקות את הדפנות והתחתית.
מפרישים חצי כוס מהבלילה מוסיפים את בלילת הקקאו והשוקולית ומערבבים לבלילה אחידה..

לעוגת השיש - משמנים תבנית, שופכים מחצית מהבלילה הלבנה, שופכים מעל בלילת קקאו מערבלים מעט עם הסכין, ושוב שופכים מעל בלילת עוגה לבנה נוספת.

לעוגת הלוטוס - משמנים תבנית, שופכים מחצית מהבלילה הלבנה, שופכים מעל לוטוס שחיממנו מעט במיקרו, מערבלים עם הסכין, ושוב שופכים מעל בלילת עוגה לבנה נוספת.


מכניסים לתנור לכ 15 דקות.

לאחר 15 דקות פותחים את התנור - מעל עוגת הלטוס שמים את הקראמבל לוטוס.
מעל בלילת השיש - שמים את הקראמבל שקדים.
ממשיכים לאפות עוד כ- 35 דקות

לאחר שהעוגות מוכנות, על עוגת הלוטוס שופכים מעט לוטוס.
את עוגת השיש ניתן לקשט בעוד נטיפי שוקולד ציפס כשהיא עוד חמה. 


הערות חשובות

*השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר

* אם יש לך ביצים גודל XL השתמשו ב- 5 ביצים. אם יש לכם ביצים בגודל M השתמשו ב-7 ביצים.

* ניתן להקפיא את העוגה כשהיא מכוסה היטיב לאחר שהיא התקררה. את ההפשרה עושים על השיש שעתיים לפני.

* העוגה היא פרווה - ניתן להמיר לחלבי - על ידי שימוש בחמאה במקום במחמאה/ נטורינה.
* ממליצה להכין מהקראמבל כמות כפולה, לשים בשקית ולהקפיא - כך יש לכם קאמבל מוכן לפעם הבאה.
במקום בלילת הקקאו - ניתן להשתמש בממרח נוטלה.

* רוצים לראות את כל שלבי ההכנה? היכנסו לדף האינסטגרם שלי - ותמצאו את הרילס של המתכון.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.