19 Oct
19Oct

(כ20יחידות)
מצרכים:

500 גרם קמח רגיל
 15 גרם סוכר (קצת פחות מכף)
 10 גרם מלח (חצי כף)
 10 גרם שמרים יבשים (כף)
 340 גרם מים (כוס ושליש)
 30 גרם שמן זית (2.5 כפות)   
רוטב בצל מטוגן

3 בצלים פרוסים גדולים
שמן זית לטיגון
חצי כוס שמן צמחי
2 כפות פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב זעתר
3 כפות גדושות זעתר
3/4 כוס שמן
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה

מחממים תנור ל 200 מעלות חום טורבו.

מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח + מלח+ סוכר.
מוסיפים מים ומערבבים מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.
לשים בקערת המיקסר כ 3 דקות.מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש כ – 7 דקות לפחות 
עד קבלת בצק גמיש ורך.
מתפיחים חצי שעה במקום חמים.
בינתיים מכינים רוטב בצל
מטגנים בשמן זית את הבצלים מוסיפים תבלינים עד להשחמה. 
מוספים שמן רגיל מערבבים ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מכינים את רוטב הזעתר, שמים זעתר שמן ותבלינים ומערבבים היטיב.
מחלקים את הבצק לכדורים של כ 50 גרם לכדור.
פותחים באמצעות מערוך כל כדור לעיגול קטן של פיתה.מוסיפים תוספות, ושמים על מגש. (אין צורך להתפיח שוב)
מניחים  בתבנית התנור.
לאחר כ 10 דקות בתנור מוציאים. 
ניתן למרוח קצת שמן זיעל הפיתות בסוף.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.